وبلاگ

سنسورهای سطح

سنسورهای سطح: راهنمای کامل انتخاب،انواع و کاربردها

سنسورهای سطح دستگاهی برای اندازه گیری و کنترل سطح مایعات یا مواد جامد در مخازن و تانک ها و سیلوها استفاده می شود. این سنسور در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز، آب و فاضلاب ، غذایی و دارویی به کار می رود. در این مقاله به معرفی انواع مختلف سنسورهای سطح ،نحوه عملکرد، کاربردها و مزایا و معایب انها پرداخته ایم تا شما بتوانید سنسور مورد نیاز خود را انتخاب کنید

  1. سنسور سطح چیست
  2. انواع سنسورهای سطح
  3. نحوه عملکرد سنسورهای سطح
  4. مزایا و معایب سنسورهای سطح
  5. انتخاب سنسور سطح مناسب
  6. نکات نگهداری و مراقبت از سنسور سطح

 

 سنسور سطح چیست؟

سنسور سطح دستگاهی است که برای اندازه گیری و کنترل سطح مواد (مانند مایعات، جامدات یا پودرها) در مخازن ، تانک ها و سیلوها استفاده می شود. این سنسورها به کاربر این امکان را می دهند که از سطح مواد به طور دقیق اگاه شوند و از مشکلاتی مانند سرریز، کمبود یا هدررفت مواد جلوگیری کنند. سنسورهای سطح معمولا در صنایع مختلف برای افزایس بهره وری، کاهش هزینه ها و بهبود ایمنی به کار می روند.

 

انواع سنسورهای سطح

انواع مختلفی از سنسورهای سطح وجود دارد که هرکدام برای شرایط خاص و نوع مواد مختلف مناسب هستند. در ادامه به معرفی مهمترین انواع سنسورهای سطح می پردازیم:

سنسورهای اولتراسونیک: این سنسورها از امواج صوتی برای اندازه گیری سطح استفاده می کنند و معمولا برای مایعات  و مواد غیر خورنده مناسب هستند. این سنسورها غیر تماسی هستند و به همین دلیل برای محیط های داغ یا مواد خورنده مناسب هستند

سنسورهای خازنی: این سنسورها از تعغیرات ظرفیت خازنی ناشی از نزدیک شدن مواد برای اندازه گیری سطح استفاده می کنند. آن ها برای مایعات و جامدات مختلف مناسب هستند و در محیط های شیمیایی و صنعتی کاربرد زیادی دارند.

سنسورهای مغناطیسی: این سنسورها با استفاده از شناورهای مغناطیسی سطح را اندازه گیری می کنند. این سنسورها در محیط های بسته یا خطرناک که امکان تماس مستقیم با مواد وجود ندارد بسیار مناسب هستند.

سنسورهای شناوری(فلوت سوییچ): این سنسور ها از شناورهای ساده برای اندازه گیری سطح مواد استفاده می کنند. این سنسورها معمولا برای مایعات استفاده می شوند و در مواردی که دقت بالا خیلی نیاز نیست به خوبی جواب می دهند.

نحوه عملکرد سنسورهای سطح

سنسورهای سطح بسته به نوع فناوری به کار رفته در آن ها، نحوه عملکرد متفاوتی دارند. در این بخش، به برخی از روش های رایج کارکرد سنسورهای سطح اشاره می کنیم:

سنسور اولتراسونیک: این سنسورها پالس های صوتی ارسال کرده و پس از برخورد با سطح ماده پالس ها به سنسور برگشت می کنند. از این زمان برگشت سطح ماده محاسبه می شود.

سنسور خازنی: با تعغیر ظرفیت خازنی بین الکترودها به دلیل حضور ماده، سطح آن تعیین می شود.

سنسور مغناطیسی: این سنسورها با استفاده از شناورهای مغناطیسی که با سطح ماده حرکت می کنند، تعغیرات میدان مغناطیسی را اندازه گیری کرده و سطح ماده را تعیین می کنند

سنسور شناوری: این سنسورها به سادگی با تعغیر موقعیت شناور، سطح ماده را تعیین می کنند،

مزایا و معایب سنسورهای سطح

هر نوع سنسور سطح در

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید